Hvilken slankemetode bør du velge?

Oppdatert

Det finnes et stort utvalg av slankepiller, slankekurer og andre slankemetoder å velge blant. Samtidig kommer forskjellige fagfolk, bloggere og oss andre selvutnevnte eksperter med det som kan være motstridende tips og råd om slanking. Å finne ut hva som er den beste slankemetoden kan med andre ord både være utfordrende og ikke minst forvirrende. Her er litt informasjon og noen tips som forhåpentligvis kan gjøre slanking litt enklere.

Det er du som kjenner din egen kropp

Hva som er den beste slankemetoden er et åpent spørsmål som kan tolkes og besvares på mange måter. Er det den sunneste slankemetoden som er best? (hva er forresten sunnest?) Er det den dietten som gir mest vekttap på kortest mulig tid som er den beste? Er den slankemetoden som fokuserer på varig vektreduksjon den beste? Er lavkarbo eller lavkalori best?

Svaret er delvis at det nok aldri vil bli enighet om hva som er den beste slankemetoden, samt delvis at det er opp til den enkelte å besvare dette spørsmålet. Det er nemlig du som kjenner din kropp best og som dermed har best forutsetninger for å finne hvilken form for slanking som vil være best for deg.

Valg av slankemetode

De fleste kan i utgangspunktet selv finne ut hvilken slankemetode som vil være best og det er ikke slik at det som funker for naboen nødvendigvis vil funke for deg. Hva som vil virke best for deg avhenger nemlig av flere faktorer som blant er knyttet til din fysikk, din motivasjon og din nåværende livsstil.

Ta derfor utgangspunkt i ditt nåværende liv, dine mål og dine preferanser når du skal velge slankemetode. Tenk for eksempel gjennom hvordan du får i deg mest kalorier og hvordan du enklest kan redusere kaloriinntaket. Tenk også på hvordan du kan øke forbrenningen, noe som først og fremst vil si forskjellige former for fysisk aktivitet. Hvilke aktiviteter kan du tenke deg? Hvordan kan du være mer aktiv i hverdagen?

Bruk sunn fornuft og gode kilder

Når du skal velge slankemetode kommer du veldig langt med litt sunn fornuft, men litt grunnleggende kunnskap må også til. Det finner du på internett som nærmest flommer over av artikler om slanking, slankepiller, tips om kosthold, slankedietter, med mer. Les litt om de slankekurene du vurderer, sjekk uavhengig informasjon om de slankepillene du tror kan hjelpe, les litt om forbrenning og kosthold, med mer. Nedenfor finner du noen tips om hvilken informasjon og hvilke hjelpemidler som kan være nyttige, men først en liten advarsel.

Når det gjelder slanking og informasjon, så gjelder det å bruke gode kilder og ikke minst å være litt kritisk. Bak svært mye av informasjonen som finnes ligger det nemlig økonomiske interesser, noe som for øvrig også gjelder for dette nettstedet som tjener litt penger på annonser. Dr. Fedon Lindberg er nok en kunnskapsrik person, men er det smart utelukkende å sette sin lit til en person som tjener penger på den informasjonen og de helsetipsene han gir?

Nutrilett kjører reklamer på TV hvor de lover gull og grønne skoger i forhold til vektreduksjon, men de nevner aldri at mange ledende eksperter er kritiske til den formen for lavkalori-slanking som de tilbyr. Blant annet fordi den kan føre til en betydelig redusert forbrenning. Poenget er at du bør tenke gjennom hvem som gir deg informasjonen og gjerne på hvorfor de gjør dette.

Nyttige slanketips og lenker

En kaloritabell som viser hvor mange kalorier forskjellig mat og drikke inneholder er et meget nyttig hjelpemiddel. Sjekk hvilke kaloribomber du får i deg, samt hvilke sunne alternativer som finnes. Her finner du den beste kaloritabellen.

Troverdig og ikke minst uavhengig informasjon om slanking, kosthold og fysisk aktivitet finner du på nettstedet helsenorge.no, men også her finner du tips og informasjon som er noe omstridt.

Reseptfrie slankepiller med dokumentert effekt kan hjelpe deg et stykke på vei mot målet, gjerne i kombinasjon med litt fysisk aktivitet. Her finner du slankeprodukter vi har omtalt. Her kan du lese om et populært slankeprodukt med glucomannan.

Det finnes en rekke nettsteder som tilbyr god informasjon om slankemetoder og et av disse er dette engelskspråklige nettstedet hvor du blant annet finner en grundig gjennomgang av forskjellige slankemetoder. Nyttig informasjon om slanking og slankemetoder finner du også på dette norske nettstedet.

Dersom du er sykelig overvektig eller gjentatte ganger har mislyktes med slankingen, bør du absolutt vurdere å kontakte fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.