Finnes det slankepiller som virker?

Oppdatert

Lurer du på om det finnes slankepiller som virker? Lurer du på hvordan du kan finne ut hvilke slankepiller som er best? I denne artikkelen finner du blant annet tips om hvordan du selv kan vurdere slankeprodukter, samt noen konkrete tips om produkter som virker.

Finnes det slankepiller som virker?

Ja, det finnes slankepiller som bevislig virker og da tenker vi både på kosttilskudd og reseptbelagt slankemedisin. Sistnevnte kan du lese er om nedenfor og når det gjelder kosttilskudd er det viktig å få med følgende. Det finnes svært mange naturlige slankepiller som selges her i Norge og kvaliteten på disse varierer mye. Omtrent halvparten av produktene vil etter all sannsynlighet hjelpe deg ned i vekt og noen av disse virker garantert. Den andre halvparten vil derimot gi en ubetydelig slankeeffekt og er dermed bortkastede penger.

Vi anbefaler disse slankeproduktene

 

Hvordan finne de beste slankeproduktene?

Du kan selv finne ut hvilke slankepiller som virker best og det gjør du på følgende måte. Bruk Google og søkt på de aktive ingrediensene, både på engelsk og norsk. Dersom du lurer på om glucomannan virker kan du med andre ord søke på fraser som «glucomannan studier slankeeffekt» eller «glucomannan weight loss study». Livestrong.com er for øvrig et eksempel på ett nettsted som har omtalt mange naturlige ingredienser med slankeeffekt.

Det vil i de fleste tilfeller gi mye relevant informasjon og dersom forhandleren på sine salgssider ikke har oppgitt ingrediensene betyr det sannsynligvis at det er snakk om et dårlig produkt. Det å søke på navnet til selve slankeproduktet kan også hjelpe, for eksempel en søkefrase som «Orbislim studier». Det er imidlertid slik at det sjeldent foretas studier på de enkelte slankepillene, enkelt og greit fordi en troverdig studie er svært kostbar.

Du kan også sjekk om slankepiller virker ved å sjekke informasjonen på salgssidene. Da tenker vi først og fremst på informasjon om studier og annen forskning som noen forhandlere har lagt ut, samt på eksperter det henvises til. Dersom en forhandler av slankepiller for eksempel skriver at dr. Philip Johnson som er ekspert på overvekt ved universitet i California anbefaler dette produktet bør du bruke Google og sjekk om denne doktoren virkelig eksisterer.

Ikke la deg lure

Som tipset i forrige avsnitt indikerer er det dessverre enkelte forhandlere av slankepiller som forsøker å lure potensielle kunder. Det gjør det gjerne ved å henvise til oppdiktede studier og/eller eksperter, noe det er mulig å avsløre ved å søke litt på Google eller en annen søkemotor. Vær i tillegg oppmerksom på betingelsene som er knyttet til et bestemt slankeprodukt. Det finnes nemlig noen ytterst få aktører som opererer med dårlige betingelser i form av bindingstid på slankepiller de selger.

Er det greit med gratis slankepiller?

Svært mange forhandlere tilbyr nye kunder å forsøke slankepiller gratis og alt du behøver å betale er vanligvis frakt. Slike tilbud er det i utgangspunktet ingen grunn til ikke å benytte, men husk å sjekke om det er knyttet bindingstid til gratis-tilbudene. Årsaken til at du tilbys gratis slankepiller er for øvrig den store konkurransen om nye kunder og det forhandlerne ønsker å oppnå er at du skal forsøke og så bli fornøyd med deres slankepiller. Da vil du selvfølgelig fortsette å kjøpe dette produktet, de vil tjene penger og begge parter vinner.

Vær realistisk

Når vi skriver at det finnes slankepiller som garantert virker betyr ikke det at vi snakker om mirakelpiller som kan løse alle dine vektproblemer. Et slankeprodukt bør sees på som et av flere hjelpemidler som kan hjelpe deg ned i vekt og to andre slike hjelpemidler er fysisk aktivitet og kalorikutt. Glucomannan som bevislig virker vil for eksempel kunne øke vekttapet ditt med opp mot 60 prosent. Legg ellers merke til at det alltid vil være individuelle forskjeller og at det kan ta litt tid før du merker slankeeffekten fra slankepiller.