Dokumentasjon og godkjennelser

Oppdatert

Lurer du på om glucomannan virker? Dette er sannsynligvis den beste dokumenterte, naturlige slankeingrediensen som finnes og det har europeiske helsemyndigheter fått med seg. Resultatet er en unik godkjennelse som aldri tidligere har blitt gitt til et naturlig slankemiddel.

Godkjent av EFSA

EFSA har godkjent at glucommanan, også omtalt som konjakot, markedsføres med en slankende effekt og at dette naturlige slankemiddelet anbefales til slanking. Det fremstår muligens ikke som noen stor nyhet, men faktisk er det en aldri så liten sensasjon. EFSA har nemlig aldri tidligere gitt en slik godkjennelse for et naturlig slankemiddel og de er svært kritiske i sine vurderinger.

Godkjennelsen sier med andre ord mye om hvor godt dokumentert slankeeffekten fra glucomannan (konjakrot) er og det finnes ingen grunn til å stille spørsmål ved EFSA sine uavhengige vurderinger. EFSA står for øvrig for European Food Safety Authority som er EU sitt ekspertpanel for matsikkerhet og som kan sammenlignes med det norske Mattilsynet. Her kan du lese deres vurdering av glucomannan. Canadiske helsemyndigheter har for øvrig også godkjente slanketabletter med glucomannan for vektreduksjon.

Vil du forsøke glucomannan?

Etter godkjennelsen fra EU har glucomannan blitt en bestselger og det er mange som vil ha sin bit av kaka. En rekke slankeprodukter med glucomannan og konjakrot har derfor dukket opp og mange av disse er nesten helt identiske. Vi anbefaler tabletter som også er tilsatt krom for dempet søtsug og som selges av en anerkjent norsk forhandler. Om et slankemiddel markedsføres med innhold av konjakrot eller glucomannan er for øvrig det samme, fordi glucomannan utvinnes fra konjakroten.

Godt dokumentert

Det finnes mange overbevisende studier på slankeeffekten fra glucomannnan og i The American Journal of Clinical Nutrition er det publisert en omfattende artikkel hvor mange av studiene er gjennomgått. Kun troverdige studier av typen dobbeltblind er vurdert og konklusjonen er som følger. Glucomannan ser blant annet ut til å ha en positiv effekt på det totale kolesterolnivået, på kroppsvekten og på Triglycerider. Sistnevnte benytter kroppen som energilager i fettcellene og overvektige har normalt høye verdier av Triglycerider.

En av studiene som har påvist slankeeffekten fra glucomannen kan du lese om her og i denne studien ble de 20 deltakere delt i to grupper som fikk beskjed om ikke å endre på kosthold eller mengden fysisk aktivitet. Etter 8 uker hadde gruppen som fikk glucmannan oppnådd gode resultater med et gjennomsnittlig vekttap på om lag 2,5 kilo.